Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Strijd overzee : soldaat in Nederlands-Indie / Joke de Jonge ; met ill. van Jolet Leenhouts ; [red.: Ida Schuurman]
Uitgave: Amsterdam : Niño, cop. 2009
Collatie: 72 p : ill., krt ; 25 cm
Reeks/Serie: Historische helden
Inhoud educatWise: Willem gaat in 1946 als soldaat naar Nederlands-Indië om de mensen daar te beschermen. Het loopt echter wel anders dan dat hij zich had voorgesteld; oorlog in plaats van orde bewaren en vrede brengen.
Inhoud: Willem gaat in 1946 als soldaat naar Nederlands-Indië om de mensen daar te beschermen. Willem moet echter deelnemen aan de oorlog, in plaats van orde bewaren en vrede brengen. Vanaf ca. 10 jaar.
Isbn: 9789085605577
Auteur: Jonge, Joke de (1955-)
Medewerker: Leenhouts, Jolet
: Schuurman, Ida
Leeftijdcat: B leesboek
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2009
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genretype: Oorlogsroman
Zoektitel: Strijd overzee
Ondertitel: Soldaat in Nederlands-Indie
Onderwerp: Nederlands Oost-Indië; 1945-1950
: Politionele acties
AI-tekst: Eind 1946. Jan vindt het maar wat spannend dat zijn oudere broer Willem als soldaat naar Nederlands-Indië zal gaan om de mensen daar te beschermen. Wanneer zijn broer vertrokken is, kan hij niet wachten tot de eerste brief er is. Intussen volgen we Willem in de werkelijke situatie: oorlog in plaats van orde bewaren en vrede brengen, ook al schrijft hij hier in zijn brieven naar huis niets over. De oorlogshandelingen worden steeds heftiger en uiteindelijk weet niemand meer wie nog vriend of vijand is. Deel uit de serie 'Historische helden'*. Een van de weinige jeugdboeken over een niet zo fraaie periode in de Nederlandse geschiedenis. Een mix van informatie (in aparte kaders) en fictie. Die mix maakt de indeling wat onoverzichtelijk, omdat er naast de infokaders en de tekst ook nog voetnootkaders en brieven zijn. Die brieven zijn in steeds verschillende lettertypes die een schrijfhand moeten suggereren; dat maakt het geheel erg onrustig. De informatie klopt, maar is summier. Kleurrijke, sfeervolle, maar eenvoudige illustraties en passend omslag. Vanaf ca. 10 jaar.
*zie a.i.'s deze week voor nog twee delen uit de serie 'Historische helden'.
D.J. Hoenink
Titelnr: 81422
Extern zoeken: =Brabantwijzer =Google =Wikipedia

4 exemplaren, 4 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
2e etage kast 3 Leesboeken B JONG
  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Magazijn bus VRAAG bij info-balie B JONG

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
JEUGD: Leesboeken vanaf 9 jaar B JONG

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
Jeugd Leesboeken vanaf 9 jaar B JONG